Hvor var det vi kom fra? Jo:Du står med din bog hånden. Du har ikke fået den anmeldt af Femina eller Information. Der er hverken tegn i måne, sol eller Wikipedia på, at din bog overhovedet findes – og hvis det ikke var, fordi du selv står med den i hånden, så kunne det hele være en drøm.

Men det er ingen drøm. Du er bare for ukendt til at blive kendt. For ukendt til at blive anmeldt af de store aviser.

Du googler noget om ‘anmeldelser’. Du lander på en pressemeddelelse om MetrOrd. Hvad er det? Du læser pressemeddelelsen. Du synes det lyder interessant. Du ender til sidst på metrord.urbanblog.dk og får også læst om alle forfatterne, der skriver de står til rådighed. Til din disposition.

Til DIN disposition!

Du kigger på din bog. Din usynlige bog. Måske kunne den blive synlig, fordi nogle derude gider anmelde den på nettet? Men hvem tror du at du er? Hvorfor skulle 10 mennesker fra MetrOrd snuppe netop din bog? Indtil videre er der ingen, der har interesseret sig for den? Og hvad med alle de store forlag der sendte dine digte tilbage uden store forklaringer? Du orker ikke et afslag fra metrOrd også.

Er det i virkeligheden ikke at gå tiggergang ved den her blog, hvis du henvender dig med “hatten” i hånden? Du skriver jo bare middelmådigt lyrik. Du bliver måske til grin. Og hvem pokker skal du vælge som anmelder? Skriver du for meget om blomster?

*

Jeg tænkte på netop den problematik her til morgen. Det kan godt føles svært at spørge nogle totalt ukendte mennesker, om de vil anmelde den bog, man har skrevet.

Jeg havde selv lidt sommerfugle i maven, da jeg spurgte en forfatterblogger på nettet, om han måske havde tid…? Men han havde faktisk tid.

Og hvad kan der ske ved at spørge? Ok. Måske bliver man skuffet over anmeldelsen – men en anmeldelse er aldrig helt objektiv; der er mange ting, der spiller ind. Tænk dog over, at det modsatte også kan være tilfældet.

Uanset hvad man bliver, må det alligevel ikke afskrække evt. selvudgivere for at gå til os. Vi er også sommerfugle.