Mogens Bynkou Nielsen: “fra ø til å” (Eksperimental Forlag)

mogens_bynkou_nielsen_fra_o_til_a_small.gifMogens Bynkou Nielsen har udgivet en digtsamling, der rummer mange skønne digte i stil med dem, han har serveret for os på poesi.dk i den seneste tid. Alle korte digte. Næsten alle med afsæt i naturoplevelser, men altid med en uventet drejning, et glimt i øjet, en sammensætning af ordene eller en formulering, som får det hele til at tippe. Det er koncentreret læsning, og jeg synes, man skal tage nogle små bidder ad gangen, som man så kan gå og gumle på. Lige nu gnasker jeg på denne her:

” i forstaden

regnen var løs og ubevægelig
da mirabellerne betingelsesløst gav sig

ude i typehusenes periferi
sov metalfiskene

og under paraplyerne fristede
den fraskilte grøde”

PS: Jeg kan slet ikke stå for “den fraskilte grøde” – hvad det ikke sætter i gang af associationer!

_uacct = “UA-1979683-1”; urchinTracker();